ANAMMA-contemporary-jewelry-galery-zoom

Από το επίπεδο στον τρισδιάστατο χώρο

 

Ένα δημιουργικό μάθημα που συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη και είναι δομημένο πάνω σε εμπειρία, μελέτη, ασκήσεις και πειραματισμούς ετών.

Η θεματολογία του μαθήματος καθιστά το θεωρητικό μέρος ένα απαραίτητο εργαλείο που βοηθά να αντιληφθούμε τις έννοιες σημείο, γραμμή, επίπεδο: Πώς γίνεται η μετάβαση από το επίπεδο στον τρισδιάστατο χώρο; Ποιες είναι οι βασικές αρχές της σύνθεσης (αρμονία, ισορροπία, συμμετρία, ρυθμός κ.ά.); Πώς γεννιέται και εξελίσσεται μια φόρμα; Ποιες είναι οι δυνάμεις που διαμορφώνουν μία τρισδιάστατη φόρμα; Πως οι φόρμες αλληλεπιδρούν με το σώμα; Τι σημαίνει το δαχτυλίδι, η καρφίτσα και το βραχιόλι;

Τέλος, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα γίνονται αναφορές σε παραδοσιακές και αρχαίες τεχνικές. Εκτός της δουλειάς στο χώρο του εργαστηρίου, είναι προγραμματισμένες και επισκέψεις εργασίας σε ένα μουσείο και σε ένα αρχαιολογικό χώρο που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση αυτών των τεχνικών.

Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να έχουν βασικές γνώσεις αργυροχρυσοχοΐας.

Εισηγητής : Άκης Γκούμας

Η ύλη του μαθήματος θα ολοκληρωθεί σε δύο Έτη συνολικής διάρκειας 232 ώρες ( Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μόνο του ενός έτους):

1ο Έτος | 116 ώρες | 9 Οκτωβρίου 2023 – 24 Ιουνίου 2024
2ο Έτος | 116 ώρες | 9 Οκτωβρίου 2023 – 24 Ιουνίου 2024